Snoezelen

Snoezelen is de samentrekking van twee woorden: SNuffelen en dOEZELEN. Snuffelen staat voor het actieve deel: spelen, ontdekken, voelen. Doezelen verwijst naar genieten, luisteren, kijken, tot rust komen. Door te snoezelen stimuleer je de ontwikkeling van een kind met een handicap. Alle zintuigen (kunnen) worden geprikkeld. Al is er minstens evenveel aandacht voor het samen genieten. Je maakt contact met het kind, op zijn/haar tempo en in een sfeervolle omgeving.

Snoezelruimte in Zellik

KVG heeft een eigen, volledig uitgeruste snoezelruimte met een actief en een ontspannend gedeelte. De ruimte wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De snoezelruimte bevat een rustige ruimte met waterbed met bijpassende beelden en muziek, een actieve ruimte met o.a. het ballenbad, een theaterruimte met podium, een visuele ruimte en een voelhoek. Verder vind je er ook een muziekwand, een interactieve vloer en tal van snoezelmaterialen.

Je vindt onze snoezelruimte in ’t Mankement, Noorderlaan 4 in Zellik. Je kan de snoezelruimte reserveren op 02 466 77 82.

Snoezelkoffers

Je kan ook thuis snoezelen met de KVG-snoezelkoffer. Deze koffer bevat een tentje dat je kan inrichten als geborgen snoezelruimte. Verder vind je hierin ook een projector met mooie beelden, snoezelmuziek, geurende eendjes, prikkelende balletjes, rinkelende belletjes, … Vraag ernaar op je regionale secretariaat.

De brochure ‘Snoezelen voor doe-het-zelvers’ zet je op weg.

Theme by Anders Norén