Welkom bij de KVG-Groep!

Welkom bij de KVG-groep, de grootste organisatie van en voor mensen met een handicap en hun omgeving in Vlaanderen. Wij streven naar kwaliteit van bestaan en naar een inclusieve samenleving waaraan mensen met een handicap evenwaardig deelnemen.

De KVG-groep bestaat uit heel wat verschillende werkingen en diensten, die deel uitmaken van onze deel-vzw’s. We lijsten hieronder graag op van welke diensten je als lid gebruik kan maken.

KVG vzw

Bij Sociaal Dienstbetoon kan je terecht voor deskundig advies en informatie over tegemoetkomingen, verhoogde kinderbijslag, een bezoek aan de controle-arts en nog veel meer. Als je niet akkoord gaat met een beslissing kan je via Sociaal Dienstbetoon in beroep gaan bij de arbeidsrechtbank.

SOS (Samen Op Stap) Vrijwilligers is de dienst voor mensen die vaak beroep doen op vrijwilligers om hun ondersteuning rond te krijgen. Met de hulp van SOS kan je je vrijwilligers goed verzekeren en hen een vrijwilligersvergoeding uitkeren.

Vraagwijzer helpt je wegwijs te maken in het zorglandschap. Daarnaast helpen ze ook bij de administratieve procedures die doorlopen moeten worden om ondersteuning aan te vragen.

 

Absoluut vzw

Absoluut vzw ondersteunt als bijstandsorganisatie de budgethouders van een persoonsvolgend budget (PVB). Zij geven informatie en advies over het zorgaanbod, de bestedingsregels en verantwoording van het budget.

Absoluut vzw, bijstandsorganisatie voor budgethouders van een PVB

JKVG vzw

Hannibal is een initiatief van JKVG vzw. Meer dan 250 vrijwilligers en 4 medewerkers zetten zich vol goesting in om kinderen en jongeren met een handicap een fijne vakantie te bezorgen.

Hannibal, vakanties voor kinderen en jongeren met een handicap

KVG-Vorming vzw

Gezin en Handicap

Overtuigd? De KVG-groep heeft je nog meer te bieden!

Theme by Anders Norén