Een Persoonsvolgend Budget aanvragen

Workshops ‘je ondersteuning plannen’

Vraagwijzer organiseert workshops ‘je ondersteuning plannen… hoe begin je eraan?’. Tijdens deze workshops kom je te weten welke ondersteuningsmogelijkheden er allemaal zijn en hoe de procedure voor een PVB eruitziet.

Heb je een hoge of intensieve ondersteuningsvraag? Krijg je via RTH niet voldoende ondersteuning? Dan kan je een persoonsvolgend budget (PVB) aanvragen. Hierbij hoort een omvangrijke aanvraagprocedure. Iedereen die een nieuwe vraag naar ondersteuning stelt, moet deze aanvraagprocedure doorlopen. Onderaan deze pagina vind je terug wat je moet doen als je je lopende zorgvraag wil herzien.

Omdat het PVB volledig op jouw maat is, moet je een procedure volgen waardoor dit mogelijk wordt.

Hieronder vind je de drie stappen waaruit de procedure bestaat. Klik op een stap uit de procedure om er meer over te weten te komen. Daarnaast kan je ook steeds eens een kijkje nemen op de website van het VAPH.

Het VAPH maakte een filmpje om de aanvraagprocedure uit te leggen:

Wil je een Persoonsvolgend budget aanvragen, maar weet je niet hoe hier aan te beginnen? Neem dan zeker contact met Vraagwijzer.

Neem contact met ons op!

Mijn situatie is veranderd. Wat moet ik doen?

Wil je graag een hoger of een lager Persoonsvolgend Budget omdat je ondersteuningsnood veranderd is, dan volg je exact dezelfde procedure als voor een nieuwe aanvraag. Alle info lees je hierboven.

Is enkel de dringendheid van je situatie veranderd, maar is je ondersteuningsnood nog dezelfde, dan volstaat het om langs het multidisciplinaire team te gaan voor een herziening van je prioriteit. Zij vullen daar met jou een checklist in met vragen over de dringendheid van je situatie en vragen het VAPH om jouw situatie opnieuw te laten prioriteren door de RPC (regionale prioriteitencommissie). Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

Heb je hier nog vragen over of weet je niet goed wat te doen?
Neem contact met ons op via 03 216 29 90 of vraagwijzer@kvg.be

Theme by Anders Norén