Wegwijs in de wetgeving

Zorg en ondersteuning

Ontdek hier hoe de zorg en ondersteuning voor minder– en meerderjarigen georganiseerd wordt.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen kunnen je helpen om zo zelfstandig mogelijk te leven. Een aangepaste auto, onderrijdbaar aanrecht of inloopdouche? Informeer je voor aankoop.

Meldpunt discriminatie

Word je gediscrimineerd op basis van je handicap? KVG is erkend als meldpunt discriminatie, meld het hier.

Tegemoetkomingen

Alle informatie over de Inkomensvervangende tegemoetkoming, Integratietegemoetkoming en Tegemoetkoming Hulp aan bejaarden vind je hier.

Onderwijs

Elk kind heeft recht op onderwijs. Ook kinderen met een handicap. Hoe zit dit precies in elkaar? Kijk hier voor meer info over het M-decreet.

Werken met een handicap

Welke maatregelen bestaan er voor mensen met een handicap? Hoe zoek je best werk? Lees hier meer!

Zorgtoeslag Groeipakket

Als ouder van een kind met een handicap heb je heel wat extra kosten. De zorgtoeslag Groeipakket dient om die meerkosten gedeeltelijk mee op te vangen.

Toegankelijkheid

Waar moet ik zijn voor hulp op een festival? Is het wettelijk dat ik mijn stamcafé niet binnen kan? Klik hier voor meer info over toegankelijkheid.

VN-verdrag personen met een handicap

De grondrechten voor elke persoon met een handicap.

Sociaal dienstbetoon

Heb je nood aan deskundig advies of informatie met betrekking tot jouw specifieke situatie? Ga je niet akkoord met een beslissing inzake kinderbijslag, tegemoetkomingen, VAPH, …?

Neem dan contact op met een medewerker van ons Sociaal Dienstbetoon.

Gazet van de Wet

KVG heeft ook een maandelijkse nieuwsbrief over actualiteit, wetgeving en standpunten. Je kan het archief hier nalezen en je hier inschrijven voor onze digitale nieuwsbrieven.

Theme by Anders Norén