Verkiezingen 2019

Politiek debat

Armoede, een bonus op mijn handicap?

1 op 4 personen met een handicap leeft in armoede. KVG ijvert al langer om de uitkeringen op te trekken richting armoedegrens. Maar er is meer aan de hand. Zo zijn de tewerkstellingsmogelijkheden voor personen met een handicap beschamend laag. Stijgende energiekosten hakken bovendien het meest in op de (over)leefomstandigheden van deze groep. Werk aan de winkel dus. KVG blijft druk uitoefenen op de beleidsmakers om mensen met een handicap de mogelijkheid te bieden op een menswaardig bestaan.

We willen de politici van N-VA, CD&V, open vld, sp.a. en Groen stevig aan de tand te voelen over hun visie en plannen op dit vlak. Vanuit KVG hebben we enkele rake vragen klaarliggen. Maar ook jouw inbreng is belangrijk. Zit jij met een spitse vraag voor onze politici over dit thema, bezorg ze dan op dit mailadres: doemee@kvg.be!

‘t Bau-huis
Slachthuislaan 60, 9100 Sint-Niklaas

Zaterdag 6 april 2019
van 13u30 tot 16u30

Deuren publiek: 13u00.
Start debat om 14u00 tot 16u00.
Toegang: gratis (1 consumptie inbegrepen)
Ringleiding, ADL-assistentie en tolken worden voorzien.

Inschrijven: doemee@kvg.be, 03 216 29 90.

Memorandum

Naar aanleiding van de verkiezingen schrijft KVG een memorandum met haar visie en standpunten. Wat verwachten wij van politici op gemeentelijk, regionaal of federaal niveau?

Voor de Europese verkiezingen, de verkiezing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de regionale verkiezingen hebben we opnieuw ons memorandum klaar. Lees ons volledige memorandum hier.

Onze standpunten

In elke Handiscoop vind je een standpunt over de actualiteit.

Snuister zelf rond tussen de verschillende thema’s en ontdek onze kant van de zaak.

Lees al onze standpunten hier.

Theme by Anders Norén