Verkiezingen 2019

Politiek debat

Armoede, een bonus op mijn handicap?

1 op 4 personen met een handicap leeft in armoede. KVG ijvert al langer om de uitkeringen op te trekken richting armoedegrens. Maar er is meer aan de hand. Zo zijn de tewerkstellingsmogelijkheden voor personen met een handicap beschamend laag. Stijgende energiekosten hakken bovendien het meest in op de (over)leefomstandigheden van deze groep. Werk aan de winkel dus. KVG blijft druk uitoefenen op de beleidsmakers om mensen met een handicap de mogelijkheid te bieden op een menswaardig bestaan.

Op 6 april 2019 organiseerden we daarom een politiek debat waarop we de politici van N-VA, CD&V, open vld, sp.a en Groen stevig aan de tand voelden over hun visie en plannen op dit vlak. Heb je het debat gemist? Dan kan je het politiek debat hier herbekijken!

Toegankelijkheid van stembureaus

Ook bij deze verkiezingen is het opnieuw belangrijk om de stemlokalen toegankelijk te maken en een goede dienstverlening te voorzien voor personen met een handicap.

KVG wil dan ook zijn leden zo optimaal mogelijk informeren over hun rechten in het stemlokaal.

Mag een voorzitter mee in het hokje? Moet een stemlokaal toegankelijk zijn? Hoe zit het met parkeerplaatsen?

Deze brochure bevat richtlijnen en aanbevelingen voor de gemeenten: Toegankelijkheid stembureaus.

Memorandum

Naar aanleiding van de verkiezingen schrijft KVG een memorandum met haar visie en standpunten. Wat verwachten wij van politici op gemeentelijk, regionaal of federaal niveau?

Voor de Europese verkiezingen, de verkiezing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de regionale verkiezingen hebben we opnieuw ons memorandum klaar. Lees ons volledige memorandum hier.

Onze standpunten

In elke Handiscoop vind je een standpunt over de actualiteit.

Snuister zelf rond tussen de verschillende thema’s en ontdek onze kant van de zaak.

Lees al onze standpunten hier.

Theme by Anders Norén