Uganda’s Special Needs

Audiodescriptie

Fotograaf Joris Casaer maakte portretten van Oegandese families die kinderen met een beperking groot brengen. Ook de families zelf namen polaroid foto’s van hun dagelijks leven. Uganda’s Special Needs stelt ze samen tentoon.

Hoewel ongeveer 13% van de Oegandese kinderen een beperking heeft, worden Oegandese ouders met een kind met een beperking vaak uitgesloten. Het Oegandese Angel’s Centre komt op voor hun rechten.

De medewerkers van het centrum vechten dagelijks tegen de vooroordelen en het geweld waarmee deze ouders te maken krijgen. Het zijn ‘Changemakers’, mensen die door hun werk de wereld veranderen. 11.11.11 zet deze krachtige mensen centraal in zijn huidige campagne.

Deze tentoonstelling van 11.11.11 is een samenwerking met Field, een creatief collectief dat onderzoeksresultaten van wetenschappers uit alle domeinen op een boeiende manier naar een breed publiek communiceert. De polaroidfoto’s vormden een belangrijk deel van het onderzoek van wetenschapper Caroline Masquillier aan de universiteit Antwerpen. Ze onderzocht de rol van het huishouden in de inclusie van Oegandese kinderen met een beperking.

Tijdens de opening is er een tolk Vlaamse Gebarentaal. Audiodescriptie van de expo voor blinde en slechtziende personen is voorzien op https://kvg.be/uganda. Op aanvraag worden rondleidingen op maat voorzien voor personen met een verstandelijke beperking. Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

Locaties

De tentoonstelling zal tot februari 2020 op 3 verschillende locaties te zien zijn.

Oktober 2019

Het Stadsmagazijn – Keistraat 5, 2000 Antwerpen

  • Feestelijke opening met inhoudelijk moment, vertoning van de documentaire Mercy Killing op vrijdag 4 oktober om 19u.
  • Openingsuren: Doorlopend tijdens de openingsuren van het Stadsmagazijn, van dinsdag 1 oktober tot zaterdag 26 oktober.
  • Een afspraak voor groepen en scholen (met of zonder rondleiding) kan je via formulier aanvragen.

November 2019

’t Werkhuys – Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout

  • Openingsuren: Telkens op zaterdag, van 13 tot 17u, van zaterdag 2 tot zaterdag 30 november – gesloten op zaterdag 9 november
  • Een afspraak voor groepen en scholen (met of zonder rondleiding) kan je via dit formulier aanvragen.

Januari – februari 2020

Districtshuis Deurne – Maurice Dequeeckerplein 1, 2100 Antwerpen

  • Openingsuren: Telkens op zaterdag, van 13 tot 17 uur, van zaterdag 18 januari tot zaterdag 15 februari 2020.
  • Een afspraak voor groepen en scholen (met of zonder rondleiding) kan je via dit formulier aanvragen.

Theme by Anders Norén