Team Scheire

In de Handiscoop van januari 2019 hadden we een gesprek met Anthony Liekensmaker, uitvinder en zelfverklaarde grootste nerd van het land. Hij maakte ons enthousiast met het verhaal van Lazlo waarvoor een aangepaste gaming-installatie werd ontwikkeld. Na enkele maanden ging Anthony terug om te kijken hoe het Lazlo verging. Dat relaas kan je hier bekijken.

Nieuwsgierig? Geprikkeld?
Met de informatie hieronder kan je zelf ook aan de slag!

  • Microsoft ontwikkelde een speciale Xbox Advanced Controller die je als startpunt kunt gebruiken. Het is een controller met zeer grote knoppen waar je nog 19 externe schakelaars, knoppen en joysticks aan kan hangen om een persoonlijk aangepaste controller te krijgen. Meer informatie over de controller kan je hier terugvinden.
  • Anthony legt ons uit hoe je knoppen maakt en aanpast voor deze controller. Het gaat om hetzelfde proces als toegepast is voor de gaming-console van Lazlo.
  • Wil je meer technische uitleg? Anthony en redacteur Kurt leggen in deze podcast uit hoe de gaming-console van Lazlo precies tot stand kwam.
  • Nog meer uitleg vind je op specialeffect.org.uk, een organisatie die mensen met een handicap adviseert over aangepaste gamecontrollers.

 

Theme by Anders Norén