Iedereen zorgt voor elkaar door thuis te blijven, maar de quarantaine heeft ook heel wat gevolgen. De meest kwetsbaren onder ons moeten het hierdoor met een pak minder hulp en sociaal contact doen. Personen met een handicap geraken hierdoor vaak nog meer geïsoleerd en mensen in voorzieningen kunnen geen bezoek meer ontvangen. Daarom lanceert KVG een teken- en kaartjesactie. Zo gaan wij de strijd aan tegen de eenzaamheid.

In deze onzekere tijden moeten we heel wat van onze dierbaren missen. KVG-leden en -vrijwilligers, vrienden, familie,.. kunnen elkaar gewoonlijk ontmoeten op heel wat activiteiten en evenementen. Nu dat niet meer gaat, willen wij hen dichter bij elkaar brengen op een andere manier. “Onze leden en vrijwilligers, dat zijn de superhelden die van KVG een warme vereniging maken” zegt Sophie Willekens, directeur van KVG Vorming vzw. “Daarom roepen wij op om de tekeningen en kaartjes zoveel mogelijk te verspreiden naar mensen die voor jou een superheld zijn. Op deze manier willen wij toch wat verbinding maken tussen mensen en zo de eenzame dagen opfleuren.”

Je kan meedoen aan de actie door de postkaart of tekening te downloaden via www.kvg.be/ik-mis-mijn-superheld. Kleur de superheldentekening of schrijf een superheldenkaart naar iemand die voor jou een superheld is. Vermeld waarom die persoon voor jou een held is en bezorg je tekening of kaart op een veilige manier aan deze persoon.