Je ondersteuning plannen is niet altijd even gemakkelijk. Sinds de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF) is er heel wat veranderd. Zorgbudget, RTH, PVB, ondersteuning vanuit reguliere diensten… Je zou voor minder de bomen door het bos niet meer zien.

Vraagwijzer, de dienst binnen KVG die je wegwijs maakt in alle ondersteuningsmogelijkheden, wil je hier echter bij helpen! Met een nieuwe reeks workshops doorheen heel Vlaanderen, die ondersteund worden door CM, willen zij je bijstaan in deze moeilijke zoektocht. ‘Welke ondersteuning is het meest geschikt voor jouw situatie?’ is steeds de rode draad.

Vraagwijzer hernoemde hun workshops van ‘Workshop Ondersteuningsplan’ naar ‘Je ondersteuning plannen… Hoe begin je eraan’. Op deze manier proberen ze iedereen aan te spreken die op zoek is naar de geschikte hulp.
De workshops bestaan steeds uit twee sessies: een sessie over ondersteuning in het algemeen en een sessie over de aanvraagprocedure van een persoonsvolgend budget. Voor de tweede sessie maken we ook gebruik van de expertise van CM om de concrete werking van een MDT uit te leggen.

Ben je benieuwd naar de precieze inhoud van de workshops of wil je graag inschrijven? Neem dan zeker een kijkje op de website. Heb je vragen? Aarzel dan niet om een medewerker van Vraagwijzer aan te spreken, via mail of via telefoon (03 216 29 90).

Neem contact met ons op!