KVG-Vorming ontwikkelde samen met Toerisme Vlaanderen, Pasform, Leuven+ en CVO De Oranjerie het project Grenzeloos Gidsen: iedereen kan volgen.

In een ideale wereld speelt elke rondleiding naadloos in op de deelnemende groep: iedereen kan volgen. Fysieke toegankelijkheid is belangrijk, maar ook personen met een verstandelijke handicap hebben het vaak moeilijk om een gidsbeurt te volgen.
Wil jij graag weten hoe je een rondleiding kan aanpassen of wil je graag zelf een nieuwe rondleiding uitwerken op maat voor mensen met een verstandelijke handicap? Dan is Grenzeloos Gidsen zeker iets voor jou. We stellen onze nieuwe website voor met handige tips & tricks, gevolgd door een vorming zodat je alle handvaten hebt om zelf te gidsen voor deze doelgroep.

Door Corona kan het lanceermoment jammer genoeg niet fysiek plaatsvinden, maar op zaterdag 19 september komt er een digitaal alternatief. De deelname is gratis. De planning ligt nog niet helemaal vast, maar na inschrijving krijg je hierover meer informatie en de correcte uren:

  • 13u30 – 14u: voorstelling project en website Grenzeloos Gidsen
  • 14u – 16u: vorming “Hoe gids je best voor mensen met een verstandelijke handicap?” + good practices

 

Wil je er graag bij zijn? Inschrijven kan je via deze website of rechtstreeks  via onderstaand kader.