Het DisABILITY Filmfestival blaast dit jaar 12 kaarsjes uit, en is intussen niet meer weg te denken uit de Leuvense culturele scène. Aan de hand van filmvertoningen, lezingen en workshops proberen ze de bestaande beeldvorming van personen met een beperking uit te dagen, en ongedwongen en leerzame ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking mogelijk te maken.

Nadat de elfde editie van het DisABILITY Filmfestival vorig jaar volledig online moest plaatsvinden, proberen ze dit jaar hun publiek – op een veilige manier – opnieuw samen te brengen. De Leuvense bibliotheek Tweebronnen wordt dit jaar de uitvalsbasis van het filmfestival. Maar omdat ze dit jaar ook heel graag mensen willen bereiken die niet zo makkelijk in Leuven geraken of wat verder weg wonen, zijn ze op zoek naar gastlocaties over heel Vlaanderen.

De gastlocaties waar ze naar op zoek zijn, zijn Vlaamse voorzieningen voor personen met een beperking. Of het nu gaat om een dagopvang, een school voor buitengewoon onderwijs, een dienst beschut wonen of een residentiële voorziening voor personen met een beperking: via het Leuvense DisABILITY Filmfestival heb je de kans om tussen 9 en 13 mei een eigen mini-filmfestival op poten te zetten. Volledig gratis!

Het filmfestival vindt plaats van 9 tot en met 13 mei. De films zullen gestreamd kunnen worden op hetzelfde moment als ze vertoond worden op het festival in Leuven.

Voorwaarden

  • Je beschikt over een voldoende grote en toegankelijke ruimte (of kan van een ruimte gebruik maken) om een divers publiek te ontvangen, en over het nodige materiaal om de film te vertonen (vlot internet en een voldoende groot scherm/projector)
  • Jullie evenement zorgt ervoor dat mensen met en zonder beperking samenkomen.
  • Je doet inspanningen om mensen die in de buurt wonen ook naar de film te laten komen kijken.

Interesse?

Neem contact op via info@disabilityfilmfestival.be of via de website www.disabilityfilmfestival.be.

De films van dit jaar vind je op https://www.disabilityfilmfestival.be/nl/programma

Je kan hen volgen op Facebook en Instagram.