KVG strijdt al jaren voor meer toegankelijkheid. Hoewel Vlaamse steden en gemeenten de afgelopen jaren inspanningen deden om de toegankelijkheid te vergroten voor mensen met een handicap, is er helaas nog altijd veel werk aan de winkel. Zo blijkt ook uit het verhaal van Daan Vander Steene, algemeen directeur van NTGent.

Enkele weken geleden schreef Daan een open brief aan alle Gentenaars en het Gentse stadsbestuur. Daan zit 2 jaar in een rolstoel en botst in zijn geliefde stad als rolstoelgebruiker op heel veel drempels. “Veel van mijn geliefde plekken zijn niet meer bereikbaar. Soms zijn er trappen of drempels, bijna nergens is er een toilet voor personen met een handicap. Soms voel ik mij gekleineerd door mijn stad. Het maakt me triest, maar ook strijdvaardig.”

Daan is uiteraard niet de enige die dit ondervindt. Met een aantal organisaties en verenigingen  willen we daarom samen een duidelijke boodschap geven aan de lokale overheden: steek de handen uit de mouwen om van jouw stad of gemeente een baanbreker te maken op vlak van toegankelijkheid. Samen bereiken we meer. Door met zoveel verenigingen de handen in elkaar te slaan, hopen we zoveel mogelijk ruchtbaarheid te kunnen geven aan deze actie.

Hiervoor rekenen we op jouw hulp!

Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe beter. Daarom vragen we jou om mee te doen.

Laat je stads- of gemeentebestuur weten dat er op het vlak van toegankelijkheid nog steeds verbetering mogelijk is en op welke manier zij hier werk van kunnen maken.

Heb jij een vlotte pen waar de brieven uitstromen?
Kruip er in en grijp dit moment aan om toegankelijkheid op de politieke agenda te zetten.

Schrijf je niet zo graag?

Hieronder vind je een voorbeeldbrief die je kan downloaden en aanvullen met specifieke situaties uit jouw woonplaats. Is er geen enkel café met een aangepast toilet in je gemeente? Liggen de voetpaden van jouw stad er hobbelig bij? Laat het je bestuur weten.

DOWNLOAD HIER DE VOORBEELDBRIEF

Wij zeggen alvast: heel erg bedankt om de boodschap mee uit te dragen!

***************************************************************************

Deze briefactie is een initiatief van verschillende verenigingen die opkomen voor de belangen van mensen met een handicap: Onafhankelijk Leven, Vlaams Welzijnsverbond, Stan, De Ouders, KVG-Vorming, Gezin en Handicap, FOVIG, SOM, Absoluut, VFG, vzw LAW en Piekernie vzw