Een Persoonsvolgend Budget aanvragen

Workshops ondersteuningsplan

KVG organiseert workshops ondersteuningsplan
om jou zelf je ondersteuningsplan te laten opstellen.
Het gaat tenslotte volledig over jou en wat jij nodig hebt!
Meer informatie vind je op deze pagina.

Is het bedrag van het Basisondersteuningsbudget (BOB) niet hoog genoeg?
Of is Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) niet voldoende om jouw ondersteuningsnood  in te vullen? Dan kan je een stap verder gaan.

Je vraagt dan een Persoonsvolgend Budget (PVB) aan en start een procedure.  Deze procedure geldt voor iedereen die (extra) ondersteuning bij het VAPH wil aanvragen.

Omdat het PVB volledig op jouw maat is, moet je een procedure volgen waardoor dit mogelijk wordt.

Hieronder vind je de drie stappen waaruit de procedure bestaat. Klik op een stap uit de procedure om er meer over te weten te komen.

Het VAPH maakte een filmpje om de aanvraagprocedure uit te leggen:

Mijn situatie is veranderd. Wat moet ik doen?

Wil je graag een hoger of een lager Persoonsvolgend Budget omdat je ondersteuningsnood veranderd is, dan volg je exact dezelfde procedure als voor een nieuwe aanvraag. Alle info lees je hierboven.

Is enkel de dringendheid van je situatie veranderd, maar is je ondersteuningsnood nog dezelfde, dan volstaat het om langs het multidisciplinaire team te gaan voor een herziening van je prioriteit. Zij vullen daar met jou een checklist in met vragen over de dringendheid van je situatie en vragen het VAPH om jouw situatie opnieuw te laten prioriteren door de RPC (regionale Pioririteitencommissie). Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

Heb je hier nog vragen over of weet je niet goed wat te doen?
Neem contact met ons op via 03 216 29 90 of post@kvg.be

Theme by Anders Norén