Corona

COVID-19 oftewel Corona houdt ons land al een hele tijd bezig, de opgelegde maatregelen beginnen bij iedereen door te wegen. Ook onze dienstverlening en activiteiten ondervinden uiteraard hinder, maar we blijven steeds bereikbaar en doen ons best om met iedereen verbonden te blijven. We zijn een warme, hartelijke vereniging waarin we omkijken naar en zorgen voor mekaar.

Corona aanbod 2022

Ook vandaag doen onze vrijwilligers en medewerkers hun uiterste best om leuke ontspannende vrijetijdsactiviteiten op het agenda te plaatsen!

Samen creëerden we een corona-proof aanbod op maat van onze KVG-leden. Je vindt hier zowel digitale als niet-digitale activiteiten. Daarnaast werkten we ook enkele kant-en-klare activiteiten uit die jullie als KVG-afdelingen kunnen gebruiken.

Verbonden blijven met elkaar

Verbondenheid in beeld

Naast deze acties ondernemen ook heel wat afdelingen en werkingen eigen initiatieven! Lees meer en word vrolijk op deze pagina.

Dienstverlening tijdens Corona

Je kan op onze dienstverlening blijven rekenen! SOS Vrijwilligerssociaal dienstbetoon en Vraagwijzer blijven actief om jou verder te helpen. Ook de zoektocht naar vrijetijdsbesteding van de vrijetijdstrajectbegeleiding draait nog op volle toeren. Ook op beleidsvlak zijn het drukke tijden en wordt er hard gewerkt. Lees meer.

Gezinnen in quarantaine

Gezinnen met een kind met een handicap komen in deze tijden onder zware druk te staan. Het Coronavirus stelde ouders van een kind met een handicap voor een verscheurende keuze: je zoon of dochter in de voorziening achterlaten en wekenlang niet zien? Of je kind thuis opvangen en de zorg alleen dragen?
Lees meer.

Gezin en Handicap schreef al een aantal Corona-nieuwsbrieven bomvol tips voor ouders en begeleiders. Naar de tips.

Tegemoetkomingen tijdens Corona

Maak je je zorgen over de uitbetaling van de zorgtoeslag, de tegemoetkomingen aan personen met een handicap en eventueel andere uitkeringen? Niet nodig, die worden gewoon uitbetaald.

Zit je nog in een aanvraag- of herzieningsprocedure of kreeg je een erkenning van bepaalde duur? Lees dan meer op deze pagina.

Corona-premie

De federale Regering besloot eerder al om een coronapremie toe te kennen aan mensen met een handicap die een Inkomensvervangende Tegemoetkoming of een IntegratieTegemoetkoming ontvangen. De periode werd onlangs verlengd tot en met maart 2022. Als je een IVT of een IT ontvangt, krijg je de komende maanden 25 euro bovenop je tegemoetkoming voor de extra kosten die corona met zich meebrengt. Dit gebeurt automatisch.

Theme by Anders Norén