Corona

COVID-19 oftewel Corona houdt ons land al een hele tijd bezig, de opgelegde maatregelen beginnen bij iedereen door te wegen. Ook onze dienstverlening en activiteiten ondervinden uiteraard hinder, maar we blijven steeds bereikbaar en doen ons best om met iedereen verbonden te blijven. We zijn namelijk een warme, hartelijke vereniging waarin we omkijken naar en zorgen voor mekaar.

Zomeraanbod: KVG Congé

Na een lange tijd zonder KVG-activiteiten kunnen we eindelijk weer samenkomen! Daarom stellen we jullie graag voor: KVG Congé!

Samen met heel wat afdelingen en collega’s creëerden we een corona-proof zomeraanbod op maat van onze KVG-leden. Je vindt hier zowel digitale als niet-digitale activiteiten. Daarnaast werkten we ook enkele kant-en-klare activiteiten uit die jullie als KVG-afdeling kunnen gebruiken tijdens de zomermaanden.

Verbonden blijven met elkaar

Ik mis mijn superheld

Nu iedereen opgeroepen is om zoveel mogelijk thuis te blijven, moeten we heel wat dierbaren missen. Daarom riep KVG een actie in het leven met kleurplaten en postkaarten. Lees meer op deze pagina.

Brievenactie

Het opzet is eenvoudig: jij schrijft een brief naar een ander KVG-lid, en krijgt zelf post van een onbekende briefschrijver. Sowieso steken jullie mekaar een hart onder de riem. Lees meer op deze pagina.

Verbondenheid in beeld

Naast deze acties ondernemen ook heel wat afdelingen en werkingen eigen initiatieven! Lees meer en word vrolijk op deze pagina.

75 jaar KVG

Feest uitgesteld

Ons grote verjaardagsfeest werd helaas uitgesteld, maar uitstel is geen afstel!

We vieren het gewoonweg gezellig met z’n allen samen op 15 mei 2021.
Graag tot dan in Planckendael!

 

Dienstverlening tijdens Corona

Je kan op onze dienstverlening blijven rekenen! SOS Vrijwilligerssociaal dienstbetoon en Vraagwijzer blijven actief om jou verder te helpen. Ook de zoektocht naar vrijetijdsbesteding van de vrijetijdstrajectbegeleiding draait nog op volle toeren.En ook op beleidsvlak zijn het drukke tijden en wordt er hard gewerkt.

Lees meer op deze pagina.

Gezinnen in quarantaine

Gezinnen met een kind met een handicap komen in deze tijden onder zware druk te staan. Het Coronavirus stelde ouders van een kind met een handicap voor een verscheurende keuze: je zoon of dochter in de voorziening achterlaten en wekenlang niet zien? Of je kind thuis opvangen en de zorg alleen dragen?
Lees meer op deze pagina.

Gezin en Handicap schreef al een aantal Corona-nieuwsbrieven bomvol tips voor ouders en begeleiders. Lees ze na op deze pagina.

Infosessies CF2

De fysieke bijeenkomsten van de infosessies CF2 (correctiefase 2) zijn afgelast, maar al je vragen worden beantwoord.

Lees meer op deze pagina.

Tegemoetkomingen tijdens Corona

Maak je je zorgen over de uitbetaling van de zorgtoeslag, de tegemoetkomingen aan personen met een handicap en eventueel andere uitkeringen? Niet nodig, die worden gewoon uitbetaald.

Zit je nog in een aanvraag- of herzieningsprocedure of kreeg je een erkenning van bepaalde duur? Lees dan meer op deze pagina.

Corona-bijpassing integratietegemoetkoming en inkomensvervangende tegemoetkomingen

Yes! We hebben als KVG hard geijverd voor een tijdelijke bijpassing op de tegemoetkomingen. Dit omdat Corona voor veel mensen met een handicap extra kosten met zich meebrengt. En jawel, de bijpassing komt er! De komende 6 maanden krijg je 50 euro extra.

Dit geldt zowel voor de integratietegemoetkoming en/of inkomensvervangende tegemoetkoming. Een kleine troost in deze moeilijke tijden. We drongen aan op een zo snel mogelijk uitbetaling.

Het resultaat is dat de extra bijpassing mee uitbetaald zal worden vanaf de eerstvolgende betalingsronde. Jammer genoeg is die pas ten vroegste op 23 juli 2020.

Frustrerend, maar beter laat dan nooit!

Theme by Anders Norén