Corona

COVID-19 oftewel Corona houdt ons land al een hele tijd bezig, de opgelegde maatregelen beginnen bij iedereen door te wegen. Ook onze dienstverlening en activiteiten ondervinden uiteraard hinder, maar we blijven steeds bereikbaar en doen ons best om met iedereen verbonden te blijven. We zijn namelijk een warme, hartelijke vereniging waarin we omkijken naar en zorgen voor mekaar.

Corona aanbod 2021

Ook vandaag doen onze vrijwilligers en medewerkers hun uiterste best om leuke ontspannende vrijetijdsactiviteiten op het agenda te plaatsen!

Samen creëerden we een corona-proof aanbod op maat van onze KVG-leden. Je vindt hier zowel digitale als niet-digitale activiteiten. Daarnaast werkten we ook enkele kant-en-klare activiteiten uit die jullie als KVG-afdelingen kunnen gebruiken.

Verbonden blijven met elkaar

Ik mis mijn superheld

Nu iedereen opgeroepen is om zoveel mogelijk thuis te blijven, moeten we heel wat dierbaren missen. Daarom riep KVG een actie in het leven met kleurplaten en postkaarten. Lees meer op deze pagina.

Brievenactie

Het opzet is eenvoudig: jij schrijft een brief naar een ander KVG-lid, en krijgt zelf post van een onbekende briefschrijver. Sowieso steken jullie mekaar een hart onder de riem. Lees meer op deze pagina.

Verbondenheid in beeld

Naast deze acties ondernemen ook heel wat afdelingen en werkingen eigen initiatieven! Lees meer en word vrolijk op deze pagina.

Knutsel mee met KVG

Onze vrijetijdsmedewerkers vinden vrijetijdsinvulling enorm belangrijk! Daarom startten we het initiatief op om een knutselboekje aan te bieden i.s.m. afdeling ToinC van de regio Turnhout: Knutsel mee met KVG!

Wil je het knutselboekje aanvragen? Alle info op deze pagina.

75 jaar KVG

Het grote verjaardagsfeest moesten we een paar keer uitstellen. Maar uitstel is geen afstel!

We vieren het gewoonweg gezellig met z’n allen samen op zaterdag 18 september 2021.
Graag tot dan in Planckendael!

 

Dienstverlening tijdens Corona

Je kan op onze dienstverlening blijven rekenen! SOS Vrijwilligerssociaal dienstbetoon en Vraagwijzer blijven actief om jou verder te helpen. Ook de zoektocht naar vrijetijdsbesteding van de vrijetijdstrajectbegeleiding draait nog op volle toeren. Ook op beleidsvlak zijn het drukke tijden en wordt er hard gewerkt.

Lees meer.

Gezinnen in quarantaine

Gezinnen met een kind met een handicap komen in deze tijden onder zware druk te staan. Het Coronavirus stelde ouders van een kind met een handicap voor een verscheurende keuze: je zoon of dochter in de voorziening achterlaten en wekenlang niet zien? Of je kind thuis opvangen en de zorg alleen dragen?
Lees meer.

Gezin en Handicap schreef al een aantal Corona-nieuwsbrieven bomvol tips voor ouders en begeleiders. Naar de tips.

Informatie over de vaccinatiecampagne

We bundelden de belangrijkste info over vaccinaties.  Mocht je toch nog met (praktische) vragen zitten, aarzel dan niet om ons persoonlijk te contacteren via onze regionale secretariaten.

Tegemoetkomingen tijdens Corona

Maak je je zorgen over de uitbetaling van de zorgtoeslag, de tegemoetkomingen aan personen met een handicap en eventueel andere uitkeringen? Niet nodig, die worden gewoon uitbetaald.

Zit je nog in een aanvraag- of herzieningsprocedure of kreeg je een erkenning van bepaalde duur? Lees dan meer op deze pagina.

Corona-premie

Yes! We hebben als KVG hard geijverd voor een tijdelijke bijpassing op de tegemoetkomingen, omdat Corona voor veel mensen met een handicap extra kosten met zich meebrengt.

Het kernkabinet van de federale regering besliste de lopende steunmaatregel met een kwartaal te verlengen.

Je krijgt dus 50 euro extra betaald tot en met september 2021. Dit geldt zowel voor de integratietegemoetkoming als voor de inkomensvervangende tegemoetkoming.

Theme by Anders Norén